Dove – социални медии – самочувствие

Dove e компания, която безспорно през годините се е отличила със своите кампании, които целят да насочат погледа на потребителя към важни обществени теми.

Една от тях е The Selfie Talk: Social Media & Self-esteem (Разговорът със самия себе си: социалните медии и самочувствието), която показва силното влияние на социалните мрежи и приложения върху днешната ни криворазбрана интерпретация за красотата.

#NoDigitalDistortion (#Бездигиталноизопачаване) е тяхното послание, което иска да демонстрира на всяко момиче колко хубаво е да бъде себе си, да следва мечтите си и да се чувства комфортно в кожата си.

От техния сайт могат да бъдат свалени два наръчника (за родител и за учител), които засягат гореизброените важни теми – каква е мисията на Dove, как всеки човек да има позитивна дневна рутина, да възприема себе си такъв какъвто е и да се справя с нападки, касаещи неговия външен вид.

Негативните ефекти на социалните мрежи трябва да се превърнат в отправна точка за едно по-устойчиво, щастливо и нефилтрирано бъдеще на всички подрастващи.

Dove ни разхожда из проекта в рамките на 3 минути и ни показва въздействието му върху младите хора.

 

 

~

“Това, което правиш, начина, по който мислиш, те правят красив.” – Скот Фицджералд

Източници:

Dove кампания и наръчници за родители и учители

Главна снимка – dove.com

Iveta Kraleva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top