“Петък точно в 5” – биография на малкия голям човек

“Петък точно в 5” с актьора Китодар Тодоров са мини поредици от видеоклипове, в повечето случаи монолози, които не просто разказват истории, а пишат биографията на човека.

Като главен лирически герой лесно може да се разпознае Българинът с главно Б, който се справя с различните предизвикателства, душевни размисли и приключения, които ежедневието му поднася.

Хуморът, сарказмът, посланието зад всяка една дума вървят ръка за ръка във всеки епизод. До момента поредицата има 6 успешни сезона, както и книга зад гърба си.

Немалка част от видеоклиповете са направени по мотиви от Станислав Стратиев, български писател и драматург.

Специален епизод е посветен и на разказ, чийто автор е Йордан Радичков, от книгата “Водолей”.

“Някои смятат, че човек върви с простотията си, други пък твърдят обратното – че простотията върви с човека, тъй като той си върви, и простотията върви с него: кихне ли, тя също започва да киха, седнели на някоя маса, тя също сяда до него, вземе ли да говори, тя веднага ще почне да говори заедно с него и не е изключено даже да го надговори.
Аз съм виждал човек, нищо човек, една педя дребосъче, а простотията му голяма колкото черква. Върви той подръка със своята черква, като върви, задръства цялата улица, но никак не му мига окото. Мигар на човек с толкова огромна простотия може да му мигне окото!
Ще те прегази и ще си замине, без дори да те забележи …”

Китодор Тодоров безспорно владее актьорското майсторство до съвършенство, а екипът от професионалисти прави крайния продукт толкова съвършен и въздействащ върху публиката.

Ще се убедите сами още с първия епизод, който си пуснете.

Приятно гледане!

 

Източници:

Петък точно в 5

Iveta Kraleva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top